Presentatie ontwerp nieuwe politiebureau

Op 31 januari 2024 was er een drukbezochte inloopavond voor buurtbewoners van de locatie waar het nieuwe politiebureau komt. De politie heeft het ontwerp klaar en daarmee is ook duidelijk waar het gebouw precies komt te staan en hoe het eruit zal komen te zien.

Voor de inloopavond waren er 300 omwonenden uitgenodigd per brief en nog eens bijna 30 mensen per e-mail. Zij hadden eerder al betrokkenheid getoond: door naar de eerdere bijeenkomst te komen of door een e-mail te sturen.

Uiteindelijk waren er 40-45 mensen naar de inloopavond gekomen. Ook de voorzitter van het Wijkplatform Hoogzandveld, Zandveld en Lekboulevard was aanwezig. Het ontwerp werd gepresenteerd: het gebouw wordt 2 verdiepingen hoog, één minder dan volgens het bestemmingsplan zou mogen. Zo veel mogelijk bomen blijven staan of worden verplant.
 

Man wijst iets aan op een bord met een ontwerp voor een vrouwPositieve reacties

Mensen hebben aangegeven wat ze vonden. Ze vonden het positief dat het gebouw 2 verdiepingen hoog wordt in plaats van 3. Ook werd waardering uitgesproken voor de insteek om zo veel mogelijk bomen te houden of te verplanten. Verder reageerden mensen positief op de ecologische verbinding die de gemeente wil aanleggen (met 2 faunabuizen en geleidende structuur van boomstobbe). Daarnaast vinden mensen het ontwerp van het politiebureau mooi en verwachten ze dat het veiliger zal worden als de politie daar een politiebureau heeft. Ten slotte was er lof voor de beelden vanaf de Zandveldseweg: het gebouw wordt omgeven door groen.


Vragen van omwonenden

Mensen konden een reactie geven op de inrichting van de tuin. Voor de infrastructuur (de wegen en bereikbaarheid voor iedereen) zijn aandachtspunten meegegeven. Ook waren er andere vragen: hoe ziet de ecologische corridor er precies uit? Hoe is de bereikbaarheid voor de voetganger, fietser en auto straks geregeld? Hoe houdt het plan rekening met het zicht op de locatie van de omwonenden? Is er eigenlijk geluidsoverlast voor de omwonenden? De landschapsarchitect verwerkt de aandachtspunten.

De politie verwacht binnenkort de omgevingsvergunning voor de bouw aan te vragen. Zodat na de zomer de bouw daadwerkelijk kan beginnen.

Cookie-instellingen