ZomerOndernemer: De winnaar is…

Thomas van Rest 28-08-2018 1158 keer bekeken 0 reacties

De spanning was duidelijk op de gezichten te zien. Op donderdagmiddag 23 augustus werd de winnaar bekend gemaakt van het project ZomerOndernemer.

De spanning was duidelijk op de gezichten te zien. Op donderdagmiddag 23 augustus werd de winnaar bekend gemaakt van het project ZomerOndernemer. Tijdens de grote ‘KickOut’ kwamen de 21 deelnemende jongeren uit Utrecht, Nieuwegein en Stichtse Vecht met hun business buddy’s (ervaren ondernemers) bij elkaar en presenteerden zij hun ondernemingen. Deze zomer hebben de jongeren onder begeleiding hun ondernemersambitie onderzocht en zijn verschillende van hen gestart met hun eigen onderneming. Tijdens de KickOut werd de winnaar van deze regio bekend gemaakt.

De winnaar is…

De winnaar is Fleur Huijs geworden. Fleur heeft  met haar business buddy Fleur Presents opgezet, een bedrijfje dat zich richt op presentatietrainingen voor scholieren en studenten. De jury koos Fleur als winnaar, omdat zij onder andere binnen het project grote stappen heeft gemaakt, een product heeft dat direct de markt op kan en veel doorzettingsvermogen en enthousiasme heeft getoond.

Nieuwegeinse ondernemers

Vanuit Nieuwegein deden Leandro Riedewald en Marleen Verweij mee. Zo heeft Leandro zich gericht op zijn eigen ontwerp van een ‘Men Chest’ en heeft Marleen zich gefocust op het opzetten van een coachingsbureau. Leandro: “Ik ben super trots op wat ik heb bereikt. Ik had als doel gesteld om mijn idee in productie te krijgen en dat is gelukt. Ik sta hier met een tas met mijn logo erop en in een sportief chique outfit, helemaal naar eigen ontwerp.” Marleen ging zelfs met een prijs naar huis. Zij won met haar onderneming de prijs voor beste administratie. Zij ontving deze prijs omdat ze heeft laten zien dat ze financieel inzicht heeft, al is begonnen met coachen en duidelijk de zaakjes op orde heeft. Marleen: “Ik had het echt niet verwacht, maar ik ben wel heel blij. Het was een heel leuk project en mijn business buddy Laura heeft mij ook super goed geholpen.”

Eigen bedrijf starten

ZomerOndernemer is een project van Stichting The New Entrepreneur. Het project laat jongeren tussen de 15 en 23 jaar ervaren hoe het is om een eigen bedrijf te starten en te runnen. Ze krijgen daarbij begeleiding, een startkapitaal en verzekering. Het project duurde zes weken. Het doel van het project is het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap. Dit jaar deed de gemeente Nieuwegein voor het eerst mee aan het project. Het is een van de acties die is opgepakt uit de Economische Visie Nieuwegein.  Een visie die is opgesteld met ondernemers en partners uit de stad.
 

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...