Woningbouw aan de Doorslagzone
Woningbouw aan de Doorslagzone

Woningbouw aan de Doorslag

Voor het gebied voor het Stadshuis, aan het water van de Doorslag, heeft architectenbureau Rijnboutt in opdracht van ontwikkelaars Koopmans TBI/NEOO een plan ontworpen met 452 woningen, verdeeld over vier gebouwen. De uitwerking van dat plan is nu op het niveau van een Voorlopig Ontwerp (VO) en na de zomer wordt het definitief ontwerp (DO) afgerond.

In het project komen onder andere kwalitatief goede betaalbare huurwoningen die bereikbaar zijn én blijven voor mensen met een middeninkomen. Naast vrije sector huur- en koopwoningen gaat het om 94 sociale huurwoningen en 145 middenhuur woningen. Woningen waarvan er relatief weinig zijn in Nieuwegein. In het VO zijn twee plekken voor cafés of restaurants en veel ruimte voor groen op binnen- en daktuinen opgenomen. Rijnboutt heeft van de gemeente Nieuwegein criteria meegekregen op het gebied van duurzaamheid. Bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit, klimaatadaptie en biodiversiteit.

Meer informatie over de bouwplannen is te vinden onder de menuknop “Voorlopig Ontwerp Doorslagzone”.

Waarom online informatie?

Normaal gesproken organiseren de ontwikkelaars voor omwonenden en geïnteresseerden een informatiebijeenkomst om het VO te presenteren. Door het coronavirus zijn de ontwikkelaars en de gemeente overeengekomen om de informatie online te zetten. Op de pagina “Voorlopig Ontwerp Doorslagzone” kunt u onder andere een presentatiefilmpje een animaties en andere informatie over dit project vinden. U kon tot 26 juli reageren op de plannen.

Wat gebeurt er met uw reactie?

U kon tot en met 26 juli 2020 uw reactie geven op het VO. De reacties zijn naar ontwikkelaar Koopmans TBI/NEOO gestuurd. Zij kijken of uw reactie mee kan worden genomen in het Definitief Ontwerp voor de Doorslagzone. Als het Definitief Ontwerp is afgerond, beginnen de officiële procedures. 

Op de hoogte blijven?

Houd de gemeentepagina in de Molenkruier in de gaten voor het laatste nieuws, en volg de gemeente via Facebook, LinkedIn, Twitter of Instagram. Altijd op hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in City? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar city@nieuwegein.nl.
 

Cookie-instellingen