Ik ben Nieuwegein
Nieuwegein op de kaart
Betere Buurten
Buurtaanpak Sluyterslaan
Klimaatneutraal 2040
Winkelvisie
Omgevingsvisie

Hulpinstanties

Heeft u vragen of hulp nodig bij uw financiële situatie? Hieronder vindt u een overzicht van de samenwerkingspartners van de Week van het geld Nieuwegein 2021 en hun contactgegevens. 

4YOUth Nieuwegein

Ben jij tussen de 14 en 27 jaar en woon je in Nieuwegein? Heb je vragen over financiële of juridische zaken? Hiervoor kan je terecht bij 4YOUth Nieuwegein. Lees hier de flyer van 4YOUth Nieuwegein.

Telefoon: 06-15 45 00 91
Email: info@4youthnieuwegein.nl
Informatieflyer

Logo 4YOUth Nieuwegein

Stichting Leergeld Nieuwegein

Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Het kan hierbij gaan om activiteiten voor kinderen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn, zoals meedoen aan schoolreisjes, muziekles of lid worden van een sport- of scoutingvereniging. Leergeld biedt deze kinderen daarmee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Telefoonnummer: 030-2600005 (Maandag en donderdag van 9.30 uur – 11.00 uur)
E-mailadres: info@leergeldnieuwegein.nl
Website: www.leergeld.nl

Logo Stichting Leergeld Nieuwegein

 

 

 

De Tussenvoorziening

De Tussenvoorziening biedt opvang, begeleid wonen en schuldhulpverlening aan mensen die dakloos zijn, zijn geweest of dreigen te worden. En ondersteunt (ex)sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel.

Telefoon: 030 234 08 19
Email: info@tussenvoorziening.nl
Website: www.tussenvoorziening.nl

Logo de Tussenvoorziening

 

 

U Centraal

Inwoners van Utrecht die opzoek zijn naar informatie of ondersteuning kunnen terecht bij U Centraal. Bijvoorbeeld als het gaat om vragen of zorgen over wonen, (mantel)zorg, geld, persoonlijke ontwikkeling of sociaal contact. Beroepskrachten en vrijwilligers denken mee en bieden praktische hulp, informatie, advies, activiteiten en training.

Telefoon: 030-234 08 19
Email: info@Tussenvoorziening.nl 
Website: www.tussenvoorziening.nl

Logo U Centraal

 

 

 

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL)

Woont u in Houten, IJsselstein, Lopik of Nieuwegein? Dan kunt u bij WIL terecht voor een tijdelijke bijstandsuitkering, begeleiding naar werk, hulp bij schulden en financiële ondersteuning. Wij helpen u gericht vooruit. 

Telefoon: 030-70 22 300
Email: info@wil-lekstroom.nl
Website: www.wil-lekstroom.nl/voor-u/schuldhulpverlening_3292/

Log WIL

 

 

Sociale Kaart gemeente Nieuwegein

Meer informatie over regelingen en hulp bij financiële zaken vindt u ook op de Sociale Kaart van gemeente Nieuwegein.

Cookie-instellingen