Buurtbericht mei 2024

22-05-2024

In dit buurtbericht nodigen we jou uit voor de Betere Buurtenavond en maak je kennis met Reinaerde.

Uitnodiging woensdag 29 mei

Kom je woensdag 29 mei ook naar de Betere Buurtenavond? We presenteren die avond een kansenkaart voor de buurt. Op deze kaart staan alle kansrijke verbeteringen globaal weergegeven. We hebben de kaart gemaakt aan de hand van de  opgehaalde informatie uit de buurtgesprekken en de enquête. Daarnaast is er ook muziek, een hapje eten, komen belangrijke buurtthema’s aan bod en is er gelegenheid om nieuwe buren te ontmoeten. Reinaerde geeft ons ook een rondleiding.

Locatie: Reinaerde Cimbaalsingel, bij mooi weer buiten.
Tijd: Tussen 17.00 tot 19.00 uur. Je kunt langskomen op ieder moment. Voor een frietje wordt gezorgd.

Maak kennis met Reinaerde

Op de Cimbaalsingel 1 wonen 40 cliënten verdeeld over 5 woonkamers. Het is een leuke locatie voor ouderen waar veel lol wordt gemaakt. Een dynamische plek met een lach en een traan. De locatie maakt onderdeel uit van Reinaerde, een grote zorginstelling voor mensen met een beperking, met als missie: “Wij willen van waarde zijn in het leven van mensen met een beperking. Samen met anderen bouwen we aan een betere wereld om ons heen waarin iedereen een rol van betekenis heeft”.

Het doel van ons team is om de bewoners een comfortabele oude dag te bezorgen! Nu het weer warmer wordt, zie je ons vaker buiten zitten met koffie of voor een spelletje. Kom gerust langs voor een praatje met onze bewoners of voor een kop koffie! Hartelijke groet van de bewoners van Cimbaalsingel 1.

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem contact op met Maryse Benard, Specialistisch begeleider Reinaerde via 06-41432932.

Eerste schets ontvangen voor Fagotlaan

Bewoners van de Fagotlaan hebben wel zin in verbetering van de buurt! Ze hebben met elkaar een schets gemaakt om de situatie bij de vijver te verbeteren. Vanaf juni gaan we starten met ontwerpateliers in de buurt. Met de ontwerper om tafel om samen te komen tot mooie haalbare plannen voor de hofjes, pleintjes en andere ontmoetingsplekken in de buurt.

Parkeeronderzoek

Om een goed plan voor de buurt te maken is het belangrijk om een goed en actueel beeld te hebben van de parkeerdruk in het gebied. Daarom wordt begin juni een parkeeronderzoek uitgevoerd. Tijdens het onderzoek tellen we hoeveel parkeerplaatsen er bezet zijn. Medewerkers van het bedrijf Dufec doen dit op verschillende momenten (in het weekend, op een doordeweekse dag en ’s avonds). De medewerkers van Dufec schrijven geen boetes uit. Ze zijn ook niet betrokken bij het ontwerp voor de buurt.

Vier Buitenspeeldag op 12 juni

Op woensdag 12 juni is het nationale Buitenspeeldag! Alle kinderen lekker naar buiten! Hoe leuk is het om de natuur in je buurt te ontdekken, iets te maken voor dieren of met natuurlijke materialen iets creatiefs te doen? In de Tuinkamer van Reinaerde Cimbaalsingel liggen vanaf juni voor kinderen een aantal super leuke Doekaarten klaar. Hier staan activiteiten op die je buiten in, voor of met de natuur kunt doen! Kom ze maar ophalen! Je kunt gewoon naar binnen lopen.

Reparaties straatwerk

Er zijn plekken in de buurt waar de bestrating erg slecht is. Om de veiligheid te garanderen gaat de gemeente een rondje doen om de ergste plekken aan te pakken. Dit staat gepland voor begin juni.

HKU is in de wijk

Studenten van de HKU hebben verschillende doelgroepen gekozen waarmee ze aan de slag zijn gegaan om de buurt te onderzoeken. Ze praten bijvoorbeeld met mensen in de buurt, maken filmpjes, hebben meegedaan met de bingo bij buurtkamer De Groote Hond en reden mee met een taxichauffeur uit de wijk. Ze doen verschillende experimenten om nieuwe verbindingen te leggen. Op 29 mei zijn zij ook aanwezig bij de Betere Buurtenavond en laten ze de resultaten zien. Begin juni ronden ze hun project af.

Cookie-instellingen