Herman is een fijnproever

12-12-2022 639 keer bekeken

Herman werkte bij Douwe Egberts, werd wijnkenner en houdt van een potje biljart.

Herman werd uitgedaagd

Herman werkte voor Van Nelle vanuit Amsterdam. In 1976 werd hij gevraagd om in Utrecht te komen werken en dat leek hem wel uitdagend. Vooral omdat Douwe Egberts daar een monopoliepositie had. Omdat hij daardoor economisch gebonden was aan de regio, konden Herman en zijn gezin in de gemeente Nieuwegein een woning krijgen. Sinds kort woont hij in de Muntenbuurt in een van de ‘Mae-apartments’. Op nog geen 1200 meter van zijn oude woning op de Mispelgaarde. Dat huis daar werd hem te groot toen hij er alleen voor kwam te staan.

In Nieuwegein weten ze hem te vinden

In Nieuwegein wisten de ondernemers hem al snel te vinden, want hij werd als vertegenwoordiger gevraagd door een wijn- en delicatessenzaak. Alleen, dat bedrijf een was een  onderdeel van de Holland-Amerika-lijn. Toen die stopte met varen,  stopte ook zijn baan. Herman was nog geen dag werkloos. Trouvaille, tegenwoordig restaurant Celine bij Fort Jutphaas, was een klant van hem. Zij zochten iemand die de buitendienst ging opzetten.

Kom ‘ns uit je huis, zit niet piekerend thuis

Tijdens zijn loopbaan heeft hij zich als ontwikkeld als een wijnkenner en tegenwoordig organiseert hij wijnproeverijen op het buurtplein Batau. Hij is ook actief bij de biljartvereniging, maar het valt hem wel op dat bij andere mensen de clubliefde aan het afnemen is. En dat mensen zich niet zo snel meer als vrijwilliger aanmelden. Maar mensen: "Kom ‘ns uit je huis, zit niet te piekeren thuis. Ga eruit en ga wat doen, het hoeft echt niet de hele dag te duren. Zoals zo’n burenetentje, kom toch gezellig eten!”

Cookie-instellingen