Riekie – ‘het lampie ging aan’

29-07-2022 655 keer bekeken

Riekie woont nu drie jaar samen, in de Muntenbuurt. Toen zij daar kwamen wonen in het blok ging ‘het lampie aan’. Binnen een mum van tijd maakte ze kennis met alle bewoners. Er kwamen zelfs buren op haar af die er al 15 jaar wonen en amper iemand kenden.

Ze is toegankelijk en daar wordt ze zelf ook happy van. Ze leeft er eigenlijk wel een beetje voor 😊.

Ze heeft er wel over na moeten denken

Riekie is lhbti’er en verder weet ze wat mensen nodig hebben. Al moest ze er wel even over nadenken, ze heeft zich nu ook als vrijwilliger aangesloten bij het Sociaal Domein (www.asd-nieuwegein.nl). In haar woonblok is ze echt de vraagbaak, zo helpt ze de buren met formulieren invullen voor verschillende instanties. Zet mijn nummer - 06 48281638 - er maar in hoor! Dan kunnen ze me bellen, want ik help mensen graag.

Ze heeft ambities voor de buurt

Ze is niet alleen heel betrokken bij haar buren, ze heeft ook ambities voor de buurt. Zo zou ze willen dat iedereen zich uitgenodigd voelen om op het buurtplein te vertoeven. Daar heeft ze wel ideeën over. Ze zou er zelf, het liefst samen met professionals van allerlei instanties spreekuur willen houden. Dan krijg je toeloop van jong en oud!

Cookie-instellingen