Joke en Paul hadden op Burendag een koffie-inloop

29-10-2021 263 keer bekeken

Ze barsten meteen los: de huisarts, de fysio, de sportschool, winkels, alles is hier binnen handbereik, ideaal! En voor dingen buiten de wijk is het openbaar vervoer ook goed geregeld in de Muntenbuurt.

Over een half jaar is hun woning ook ideaal, want dan krijgen ze een nieuwe keuken en badkamer zegt Joke stralend. Dat is een wens die ze door de woningbouwvereniging in vervulling zien gaan. Toen ze hier 14 jaar geleden kwamen wonen hebben ze op Burendag een koffie-inloop in hun eigen huis gehouden. Die was goed bezocht. Het jaar daarop nam een buurvrouw het stokje over, maar toen waren ze de enige gasten. Dat kwam, denken ze, ook omdat iemand het briefje van het prikbord in de hal toen heeft weggehaald.

Daar zouden ongelukken van kunnen komen

Paul is al zeker 15 jaar de penningmeester van de bewonerscommissie Batau Noord en al drie jaar Portefeuillehouder Huurderspanel Mitros bij het Huurders Netwerk Mitros. Hij vertelt met enige trots dat hij het voor elkaar heeft gekregen dat er 14.000 nieuwe klapraampjes vervangen werden, omdat ze verouderd waren. Daar zouden ongelukken van kunnen komen, had hij de directie laten weten. De bewonerscommissie zou nog wat jongere mensen kunnen gebruiken.

Koffie uit schenken

Het lijkt Joke wel wat om koffie uit te gaan schenken, ze heeft in de horeca gewerkt. Paul kijkt verbaasd naar zijn vrouw en Joke lacht naar hem dat hij dat niet wist.

Cookie-instellingen