Sampurna, kwam in 1986 als jongste bewoner in deze flat

14-07-2021 221 keer bekeken

Toen Sampurna uit Amerika terugkwam wilde ze graag bij haar moeder in de buurt gaan wonen, zodat ze vroeg of laat kon gaan mantelzorgen.

Ze is destijds als jongste bewoner in het zogenaamde ouderencomplex terecht gekomen. De meeste woningen zijn inmiddels verkocht door de woningcorporatie en de huurwoningen zijn al verschillende keren van eigenaar gewisseld is. Maar zolang ze kan huren, kan ze hier blijven wonen.

Ze is nieuwsgierig naar jongeren, hoe ze leven

Sampurna snapt niet dat er laptops worden ingezameld voor kinderen voor thuisonderwijs, want dan wordt er vergeten dat het internet zo duur is. Zelf hoopt ze nog altijd dat de winkeliers gratis wifi op het Muntplein gaan aanbieden. Ze ging ze er altijd voor naar het Buurtplein, maar daar is nu alleen nog maar een staplek en dat is niets voor haar. Eerst waren er nog drie of vier computerplekken, maar daar zouden teveel jongeren achter zitten. Sampurna zag daar juist het voordeel wel van in want zo kon je tenminste nog ‘ns hulp vragen als je er niet uitkwam. Bovendien is ze nieuwgierig naar jongeren, hoe ze leven.

Uitlenen en beschikbaar stellen

Ze zou graag zien dat er in de buurt vraag en aanbod gaat ontstaan, als het om uitlenen en beschikbaar stellen gaat. Sampurna heeft bijvoorbeeld een papierversnipperaar, die een ander ook kan gebruiken.  Zo heeft elke bewoner waarschijnlijk iets te bieden. Wie denkt er met haar mee?

  

Cookie-instellingen