Christa en Ton, die graag meer kleur in de buurt ziet

14-07-2021 233 keer bekeken

Christa en Ton zijn net voor de corona-crisis verhuisd van Blokhoeve naar de Muntenbuurt. Ze wilden graag gelijkvloers gaan wonen en in de Nieuwe Baten vonden ze die woning.

Christa vindt het fijn dat de winkels zo dichtbij zijn. Ook al kun je tegenwoordig alles thuis laten bezorgen, zolang ze zelf haar boodschappen kan doen gaat ze er graag voor naar buiten.

In Nieuwegein is veel groen te vinden

Dat ze graag buiten zijn blijkt wel als Ton vertelt dat ze al eens in vijf weken tijd naar Rome zijn gefietst. Dichter bij huis wandelen ze vaak. Op en rondom het Muntplein mag er dan weinig groen zijn, maar in Nieuwegein zelf is veel groen te vinden. Nog geen 200 meter verderop liggen parken en zijn er zelfs met elkaar verbonden, zodat er groene wandelroutes zijn.

Tekenles voor de buurt

Ton heeft al een paar keer laten vallen dat de buurt er zoveel frisser uit zou zien als er meer kleur zou zijn. Bijvoorbeeld de kozijnen van de huizenblokken in een vrolijke kleur schilderen. Hij blijkt opgeleid te zijn als tekendocent en ziet het wel zitten om in de buurt tekenles te gaan geven. Iemand interesse?

Cookie-instellingen