Anja, met haar kinderen en kleinkinderen in de buurt

27-04-2021 311 keer bekeken

Anja en haar man zijn 10 jaar geleden vanuit Houten naar Nieuwegein getrokken. Het was overduidelijk dat ze in de Muntenbuurt wilden gaan wonen, hun kinderen en kleinkinderen wonen hier op een steenworp afstand vandaan.

Eén van de kleinkinderen doet er rennend naar huis drie minuten over. Er wonen hier veel kinderen in de buurt, maar ze komen niet veel buiten. Nu kijken ze tegenwoordig sowieso veel op een schermpje, maar op de veldjes kunnen ze niet spelen. Daar worden honden uitgelaten.

Nou ja, niet alleen voor dat praatje hoor

Ze vindt het heerlijk om op het plaatsje achter het huis te staan. Met de mensen die dan voorbij komen knoopt Anja graag een praatje aan. Het zou daarom helemaal ideaal zijn als de parkeerplekken die de stoep hier versmallen, naar de overkant van de straat worden verplaatst. Nou ja, niet alleen voor dat praatje hoor. Ook omdat ze soms de motor laten draaien en ze dan in de uitlaatgassen zitten. Vanwege de gezondheid van haar man, zitten ze daarom niet vaak samen buiten.

Ik woon hier in mijn eigen kabouterhuisje, maar…

Gelukkig hebben een fijne woning en gaat er ook een nieuwe keuken komen. Het maakt Anja niet uit dat het een huurhuis is, van zoiets geniet je toch iedere dag. Ik woon hier in mijn eigen kabouterhuisje, maar zou hier voor geen goud weg willen!

 

Cookie-instellingen