Buurtaanpak Schansen-Zuid

Betere Buurten Schansen-Zuid

Het voorlopig ontwerp is klaar! Kijkt u mee?

Het vernieuwingsplan voor Schansen-Zuid is bijna af. Voordat we het definitief maken willen we aan u vragen of we echt niets vergeten zijn. Kijkt u mee hoe het geworden is? Op de buurtkaart vindt u alle foto's en filmpjes op de plek waar ze gemaakt zijn. Op de reactiekaart kunt u uw reactie achterlaten. Dat kan nog tot 13 juli. Het plan maakten we in samenwerking met 250 buurtbewoners die meedachten over hun vernieuwde buurt.

De buurtkaart

Op de buurtkaart vindt u het ontwerp voor de buurt + alle foto's, video's, schetsen en impressies die we hebben gemaakt in het afgelopen jaar. Klik er lekker doorheen. Hopelijk geeft het u een goed beeld hoe de buurt er na de werkzaamheden uitziet.

Reacties

Op deze reactiekaart kunt u een punt prikken en uw reactie op het ontwerp achterlaten. U mag ook altijd even bellen of e-mailen met Annemarij Swart (projectleider) via schansenzuid@nieuwegein.nl of 06 13491020. U kunt nog reageren tot 13 juli.

Uw eigen opmerking en die van anderen kunt u bekijken op de overzichtskaart met alle reacties uit de buurt. Om spam en kwetsende opmerkingen te voorkomen, controleren we elke reactie voordat hij geplaatst wordt. Het duurt daarom even (maximaal 1 werkdag) voordat u uw reactie terugziet op de kaart.

Video's

Ontwerper Sanne Beerlage, projectleider Annemarij Swart en wethouder Jan Kuiper maakten deze video's met uitleg over onderdelen in het ontwerp. 

Het vervolg

Alle opmerkingen die binnenkomen verwerken we in het vernieuwingsplan. Het plan wordt daarna verder technisch uitgewerkt en omgezet in bestekstekeningen. Daarmee gaan we op zoek naar een aannemer (via een aanbesteding). Die gaat, als alles goed gaat, in de tweede helft van 2021 aan het werk in de buurt. Ondertussen wordt het rioolwerk afgerond en werken we verder aan de initiatieven in de buurt. 

Betere Buurten Schansen-Zuid

40 jaar nadat de eerste huizen in Schansen-Zuid zijn opgeleverd is de buurt aan vernieuwing toe. De gemeente Nieuwegein wil de buurt graag duurzaam opknappen, zodat u er ook in de toekomst prettig woont. Hiervoor kijkt de gemeente samen met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties wat er nodig is om de openbare ruimte van Schansen-Zuid leefbaarder te maken. Het gaat hierbij om het groen, de speelplekken, afvalinzameling, de paden, straten en de verlichting.

Schansen-Zuid ligt in de wijk Fokkesteeg. Het is het zuidelijke deel van de buurt Schansen,  met de straten (in alfabetische volgorde):

Abstederschans, Glanerschans, Hattemerschans, Holterschans, Laarderschans, Lemsterschans, Leidseschans, Leusderschans, Lierseschans, Mokerschans, Ommerschans, Orveltedek, Velperschans, Vledderschans en Zaanseschans

Cookie settings